Vis is goed voor de gezondheid. Visvetzuren zijn goed voor hart en bloedvaten. Daarom is het advies om twee keer per week verse vis te eten, waarvan minimaal een keer vette vis, zoals makreel of zalm. En dan hoeft u echt niet alleen maar te denken aan vis bij de warme maaltijd. Ook een harinkje happen tussendoor, een sneetje brood met een vissalade of een toastje met gestoomde makreel tellen mee.

Soorten vis

Er bestaan zout- en zoetwatervissen. Er zijn een paar soorten die rondtrekken en zowel in zoet als zout water leven, zoals paling en zalm.
Zoutwatervissen zijn o.a.: ansjovis, bot, griet, heilbot, makreel, kabeljauw, koolvis, rode poon, sardien, schar, schelvis, schol, tarbot, tong, tonijn, wijting, zeepaling en zeeduivel.
Zoetwatervissen zijn o.a.: baars, forel, karper, meerval, paling, snoek, steur en zalmforel.

Onze vis wordt met heel veel zorg ingekocht. Kwaliteit staat bij ons voorop en dat vindt u terug in ons assortiment. Wij bieden u een zeer ruim en variƫrend aanbod van verse vis.

Wilt u een speciale vissoort, kunt u altijd even bellen. Wij leveren ook heerlijke:

– Sashimi (van zalm & tonijn)

– Tarbot (alleen op bestelling)

– Griet (alleen op bestelling)

– Mosselen (in zeewater)

– Oesters (diverse soorten)

– Coquilles (extra groot)

– Gamba’s (rauw & gekookt)

 

coquilles tarbot gamba's mosselen sashimi oesters

 

Gebakken vis

Uiteraard kunt u ook bij ons terecht voor verse gebakken vis. Heerlijk als lunch of tussendoortje. Wij hebben altijd vers gebakken kibbeling en smakelijke grote lekkerbekken, geserveerd met een saus naar keuze.

 

gebakken vis Volendam

 

 

Visrecept

 

Een heerlijk hapje met verse vis dat u snel zelf kunt maken:
Stokbrood met tonijn tartaar

– Snij een plak tonijn in hele kleine stukjes.
– Voeg peper, zout, uitjes en Japanse mayonaise toe.
– Mix alles goed door elkaar, eventueel de tonijn nog een beetje prakken.
– Beleg het stokbrood met de tonijn tartaar en garneer met wat peterselie.

 

recept tonijntartaar